LisagoesKiwi.reismee.nl

Mijn verblijf in Auckland

Heeey allemaal!

How u doing? Dat vraagt echt iedereen hier. Erg vriendelijk, dat wel, maar ik wordt er gek van. Ik verwacht het steeds niet en het is zo stom om te zeggen: 'fine, and you?' en dan doorlopen. Dan begin je een soort van gesprek en dan ga je weer weg! Maarja, ik heb net alle foto's erop gezet dus ik zit al iets van 2 uur op de computer en iedereen hier zit me een beetje boos en ongeduldig aan te kijken, en ook al vertrek ik morgen, ik ga het kort houden.

Afgelopen week ben ik de hele week in de stad geweest en heb ik watdingetjes gedaan, maar ik was niet echt productief. Vooral veel gelopen in de stad en geluncht in het park en dingen geregeld. Alles is nu klaar. Ik heb een Nieuw-Zeelandse bankaccount, een I.R.D. tax nummer, een simkaart (mijn NZ nummer is +64220130031, mijn oude (0646080382) is verlopen en bestaat niet meer) en thermokleding (want het is hier koud!...soms).

Uuuhm...oja ik had die gratis bus tour door Auckland. Was erg leuk, ook al kon ik niks van de gids die aan een stuk door zat te lullen verstaan omdat hij zo'n ontzettend mega-kiwi-accent had. Er waren twee mensen die een Bungeejump van de Skytower hadden gewonnen (ik helaas niet, maar wacht maar...mijn tijd komt nog wel ;)).

En verder...ah ja ik ben ook nog naar het Auckland museum geweest. Was geen bibs aan, ik wilde eigenlijk alleen de Maori-tour en performance zien, maar het meisje waar ik mee ging is een beetje heel erg krenterig en wil niks uitgeven dus dat vond ze te duur dus dat deden we niet. Verder is ze wel heel aardig hoor.

Jeetje het stormt hier een beetje. Voor aankomende week is er alleen maar regen verwacht. Gelukkig ga ik morgen weg hier uit Auckland en ga ik naar Kerikeri, een WWOOF-adres waar ik ga werken voor kost en inwoning voor ik weet niet hoe lang (ligt eraan hoe leuk ik het vind). Ik weet niet of ze daar een computer hebben, dus misschien horen jullie over twee weken weer wat van me.

Oke ik moet nu echt gaan. Ik spreek jullie wel weer!

xxxx

Peter vV

Hoi Lisa,
De wereld is klein hoor! In Kerikeri wonen Coen en Esther de Wolf. Ze hebben daar een Pie-bakkerij: Keripies!
Coen was tot 1999 opticien in de Dorpsstraat (waar nu het Japans restaurant is) en brandweerman in Nootdorp. Iedere Nootdorper kent hem. Laatst stond er nog een stuk in de Eendracht. Dus let op: Overvliegende nederlandse Pie's.

Conny

Hey Lisa,

wat een superfoto's heb je gemaakt! Prachtig, wat heb je al veel gezien. Heel veel plezier daar en geniet ervan. Veel succes met het vinden van huis en baan!
Liefs,
Charles, Conny en Mitchell

marjo

leuk hoor Spaans! Hier is het weer ook niet optimaal, maar iig beter dan daaro (6)

angelique

Tjsesus Lies, lekker leventje zeg!!! Tijd om idd 'ns aan 't werk te gaan meid "voor je weet niet hoe lang, ligt er aan of leuk je het vindt" Pfff, haha. Sounds wonderfull to me :-)
Is de regen daaro net zo nat als hiero en de druppels evenzo groot?!
Geer?! Weet jij dat??
xAx

Dad

Jazekers.....
Elke grote druppel moet de luchtmoleculen opzij duwen op zijn weg naar beneden. Dit zorgt voor luchtweerstand. Wanneer die luchtweerstand groter wordt dan de oppervlaktespanning die de druppel samenhoudt, barst de druppel. Daardoor ontstaan er kleinere druppeltjes van verschillende maten."