LisagoesKiwi.reismee.nl

De reis

Hi guys!

Mijn eerste verhaal vanuit Nieuw-Zeeland. Ik heb maar 20 minuten free internet dus ik heb niet veel tijd om te schrijven. Erg jammer en moeilijk voor mij aangezien ik niet zo goed 'kort en krachtig' kan schrijven, wat wel leuk is voor jullie i hope. Het is zo grappig, ik ben hier nu ongeveer drie dagen (vrijdag om 15.00 kwam ik aan in Auckland en nu is het maandagochtend) en ik heb alleen maar Engels gesproken en ik denk al in het Engels! Het is echt heel irritant om te moeten switchen tussen de Nederlands en Engels, eigenlijk is Engels veel makkelijker haha. Ik ben echt zo blij, want ik dacht echt dat niemand me zou begrijpen en dat ik heel moeilijk zou kunnen communiceren, maar ik ben (al zeg ik het zelf :P) een van de beste hier (van de mensen die ik heb ontmoet dan off course). Maar er zitten hier some people die echt nauwelijks de taal beheersen en ik heb echt diep respect voor hun dat zij dan ondanks de taalbarier gewoon hun dromen volgen en hier komen, that's so cool.

Oke ik zal proberen zo veel mogelijk op te schrijven, maar ik heb zo ontzettend veel meegemaakt dat ik vast het een en ander zal vergeten, maar ik doe m'n best voor jullie ;). Het vliegen was echt leuk, ik had nergens last van (ja alleen mega-dikke poten na 14 uur vliegen naar Singapore, maar mag het) en de maaltijden waren echt really good! Ik had gezegd dat ik vegetarier ben (wat ik ook wil zijn) dus ik kreeg in het vliegtuig steeds als eerste mijn meals, maar echt lekker, en 3 keer warm! Wat wel heel mooi is, is dat toen ik Nederland verliet het regende, toen ik in London aankwam het regende, in Singapore begon het te regenen toen we aankwamen en in Sydney regende het ook! Maar...je raad het al, toen ik in Nieuw-Zeeland aankwam was het heerlijk weer en scheen de zon, terwijl de week ervoor het superslecht weer was met alleen maar regen! Dus ik was heel erg blij :D. Singapore was wel leuk, maar door de regen iets minder (foto's volgen). We kwamen aan om 8 uur in de ochtend en hadden door het tijdsverschil een nacht overgeslagen in het vliegtuig, en het was dus voor mijn gevoel avond toen we aankwamen. Maar we hadden die hele dag al een programma met sight seeing tour, dus we moesten de hele dag (nacht) wakker blijven! Dus eigenlijk hadden we 2 nachten overgeslagen. En in de bus tijdens de sight-seeing was iedereen aan het knikkenbollen en zuchten en ik moest daar echt om lachen. Ik geloof dat ik er nog het minst last van had, aangezien ik in het vliegtuig kon slapen en de andere niet echt (1 jongen heeft 5 films gekeken in het vliegtuig haha). Ik zal even mijn travel-mates voorstellen, dan hebben jullie daar ook een beeld van met wie ik heb gereist. Er waren 2 meiden, 1 van 23 en zij was verpleegster en wilde in Australie werken in een hospital, en1 van 26 (de 'bejaarde'), zij had nog niks geplant. De 2 jongens waren 18 (bijna 19) en het was een beetje een last-minute besluit om te gaan backpacken, ze waren ook niet erg goed voorbereid, en soms nog een beetje kinderlijk (tsja, jongens lopen nu eenmaal 2 jaar achter geestelijk). En ik was 18, de jongste, dus de 'baby'. Het was wel erg gezellig. In Sydney was het ook wel leuk, ik kwam daar aan in de avond om kwart over 7. We werden naar ons hostel gebracht, mijn allereerste hostel (in Singapore hadden we nog een heerlijk luxe hotel). Het zag eruit zoals ik had verwacht, alleen iets luxer want ze hadden ook een jacuzzi en sauna. Toen we aankwamen kregen we onze kamers (ik sliep alleen omdat ik de dag erna als enigste doorging naar NZ). We dumpten onze spullen in de rooms en gingen direct de stad in (speciaal voor mij, iedereen was bekaf maar omdat ik maar 1 avond in Sydney was gingen ze met me mee). Dus we liepen door de main street, en aten iets en zijn naar het Oprah house gelopen en naar de harbour bridge, of hoe dat ding ook heet. Helaas had ik mijn camera niet bij me (vergeten, lalala) maar een van de meiden had een camera en maakte een foto van mij met Oprah house, maar aangezien het laat in de avond was en dus erg donker en dat ding erg verlicht, moest de camera ingesteld worden op nachtlandschap, en dan moet je dus een uur (eigenlijk 10 seconde, maar zo voelde het) stilzitten, want anders is de foto mislukt! Nou is dat niet zo moeilijk, maar wel als er 4 idioten achter de camera gekke bekken lopen te trekken en geluiden te maken om je aan het lachen te houden, dus tsja na iets van 20 foto's verder (oke, het waren er 3, maar ik hou van overdrijven) had ik mijn foto! Daarna zijn we nog een Ierse pub ingegaan (mijn 2e kroeg ooit, de eerste was met de 'meet your mates' bijeenkomst, waar ik mijn reismaatjes ontmoette). Ik natuurlijk als enigste non-alcohol, maar het was erg gezellig. We waren iets van half 2 terug in het hostel. Ik geloof dat mijn room-mates niet erg blij met me waren aangezien ze allemaal al sliepen toen ik terugkwam en ik moest alles nog pakken dus iedereen werd wakker, en in de ochtend moesty ik om half 6 alweer eruit en ze werden allemaal wakker van m'n wekker, omdat ik 'm heel erg hard had staan en nog steeds wastie een tijdje bezig voordat ik er wakker van werd. Maarja, dat hoort erbij als je backpacker ben, right? Dus ik ging op eigen houtje (met de shuttle bus die voor het hostel stopte gelukkig) naar Sydney airport, en ik vroeg nog hoe lang het zou duren, en de chauffeur zei zo leuk: 'no worries mate, you'll be right'. Zo leuk! En hij had gelijk, ik was ruim optijd, dus ik kon ook nog even een hapje eten. Oeh heb nog 5 minuten, moet opschieten. Oja en wat ook grappig was in Sydney, ze rijden natuurlijk links(in Singapore trouwens ook, maar daar rijden ze ook als debielen!), maar op de stoep moet je als voetganger natuurlijk ook links lopen en elkaar rechts passeren, maar in het begin liepen wij gewoon rechts en al diemensen keken raar op en liepen moeilijk om ons heen en verwachtten ons niet, we snapten al niet waarom maar toen we iedereen links zagen lopen ging er een belletje rinkelen bij ons. In het vliegtuig zat ik bij het gangpad helaas, maar naast mij was de stoel bij het raam vrij, dus ik vroeg voordat we wegvlogen of ik daar kon zitten, maar dat mocht niet, ze zei dat je in een 'seat' moest zitten. Dus ik zeg dat dat ook een seat is, maar het kon gewoon niet en blablabla, maar ik heb nog steeds geen reden gehoord, ik denk dat het gewoon nutteloze regels zijn. Maar toen de daling werd ingezet ging ik er gewoon stiekem zitten, en het was moooi! Ik heb een foto van mijn eerste blik op Nieuw-Zeeland! En nu moet ik afsluiten want heb nog 1 minuut, en anders heb ik alles voor niks geschreven! I'll be right back!

See ya :D

xxx

Gerard

Hehheh,.... eindelijk een teken van leven ! ;-) Maar erg fijn dat de vlucht en aankomst goed is verlopen. Voor nu, geniet en leef je droom !

angelique

Ohw, GEWELDIG!!! Thanks dearest, you brightend up my day. Wat heeeeeeeeeeeerlijk je zo te lezen. Je voor nu achterlatend met een brede, stralende grijns op mijn gezicht, duik ik mijn bed in want het is hier nu 0.00 uur!
Kus en tot mails!
Angelique.

Jitske

Whooo it's a life! Ik moet me nu heeel snel haasten om naar school te gaan. Daarna gaat ik lekker je verhaaltje lezen:D

Lon

Hee Lisa , gaaf te horen dat alles goed gaat ,dat je leuke mensen hebt ontmoet en dat alles ok is, wat een leuke reisverslagen heb je ,en dat je toch stiekem voor het raampje bent gaan zitten om te zien hoe mooi het is,zo weg met de regeltjes goed zo,ik volg alles hoor , Lies jij hebt meer te vertellen dan ik hier is alles zoals gewoonlijk en jij ziet alles waarschijnlijk alszijnde een fantastise nieuwe wereld, ik denk aan je .Groetjes ook van Olof en Dieuw X Lon